Half uurtje (indoor) roeien na de CXWORX

Vanavond is er geen BodyPump omdat de sportschool hier op Tweede Pinksterdag alleen ’s ochtends open is, dus koos ik voor een half uur CXWORX als mijn krachttraining voor vandaag. Het is immers ook saai om elke dag alleen maar te gaan fietsen.

Omdat een half uur niet heel lang is (mee wel zwaar hoor!) en Bodyvive me nog net een  brug te ver is, heb ik daarna nog een half uur op een van de roeimachines gezeten. In een ruimte die beduidend warmer was dan buiten en dan de CXWORX ruimte.

Nou hangen de roeimachines nergens aan vast in de zin van “je kunt de data die bijgehouden registreren”, dus geen overzicht van mijn slagen per minuut tijdens dat half uur. Wel maar even een foto van het eindresultaat gemaakt: 6.598 meter in 30:07 minuten (vorige keer vergelijkbaar).

Zoals gezegd, het was er heet en drinken en roeien dat lukt me nog niet. Ondanks dat ik het warm had, liet mijn hartslag een mooi, vlak, verloop zien:

Gemiddeld was hij 140 slagen per minuut, daar zat ik na een minuut of 5 al op. Daarna steeg hij nog iets door, maar daalde ook weer. Met uitzondering natuurlijk van tijdens het eindsprintje toen het max van 151 slagen per minuut even aangetikt werd.

p.s. muziek op je oren (kies een goede Spotify playlist) is altijd aan te raden bij zulke workouts!