Naar Venray op en neer


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 25,1 km
Duur: 49:16
Gemiddeld: 30,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 78 omwentelingen per minuut
Weer: 25°C, Einde van een warme dag
Omstandigheden: Heerlijk
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Geen Spinningles vanavond, teveel energie over en schitterend weer. Tja, dan zat er toch echt maar één ding op: voorzichtig mijn excuses aanbieden aan mijn Ridley Fenix Classic, lucht in de banden, even alle belangrijke onderdelen langslopen met een doekje en waar nodig wat smeer, bidons vullen, de Garmin erbij, omkleden en naar buiten.

Het was serieus zo lang geleden (bij Spinning gebruik je andere SPD’s) dat het inklikken onwennig ging. Dus daarom eerst maar even een rondje door de buurt voordat het met wat meer snelheid langs de grote weg richting Venray ging. Dat is een “saaie” weg, maar ook lekker als je vooral wil kunnen fietsen zonder té veel op te hoeven letten. Bij de 2e ronde, die bij Venray dus, omgedraaid en terug. Deel twee kon het gas wat verder open. Ik moest één keer flink in de ankers omdat er een trekker uit een boerderij kwam. Onoverzichtelijke uitrit en hij draaide gewoon plompverloren het fietspad op. Gelukkig maar een klein stukje, tja, die was nog aan het werk, ik niet meer, en toen door.

Er moeten nog heel wat meer kilometers gemaakt worden voordat ik weer echt “buitenritme” heb, het blijft heel wat anders dan binnen op een stationaire Spinningfiets, maar het was wel weer eens even lekker. Nee Sien, geen 2 x 10 x de Cauberg op en af, dat zit er (voorlopig) niet in.