Shaab Iris + Torfa Abu Nugar (Hurghada)

Dit bericht is deel 6 van 6 in de serie Hurghada 2017

Duik nr: 123
Locatie: Shaab Iris
Tijd in / uit: 10:29 – 11:39
Flesdruk in / uit: 200 – 60 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 14,3 meter Gem: 11,0 meter
Gewicht lood: 10+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 22°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: Jessica
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 124
Locatie: Torfa Abu Nugar
Tijd in / uit: 13:35 – 14:51
Flesdruk in / uit: 200 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 14,3 meter Gem: 11,0 meter
Gewicht lood: 10+2 kg
Zicht: 1 smilie
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 22°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: Jessica
Buddy: Marit + Josine + Niek

Veel te snel naar mijn zin was alweer onze laatste duikdag aangebroken. Jessica, onze gids voor alle duiken die we gemaakt hebben deze week, wist inmiddels natuurlijk al lang dat we goed met onze lucht overweg kunnen en ze haalde het maximale uit deze twee laatste duiken met 76 minuten voor duik #2 van de dag.
Zoals je in het filmpje hierboven kunt zien waren het gewoon twee relaxte duiken met heel veel klein grut om ons heen. Heel veel van de visjes die je elke dag tegen komt, inclusief blue spotted stingray, kogelvissen etc.
Heerlijk om er gewichtloos doorheen te zweven…

Tijdens de eerste duik hoorden we opeens een schreeuw onder water. Het was Jessica die in de verte 2 adelaarsroggen voorbij zag komen. In het filmpje kun je ze heel kort in de verte zien. Daarmee gaan ze nog lang niet van mijn bucketlist af, maar machtig om ze überhaupt al eens een keer gezien te hebben, al is het van ver.

En daarmee was de heerlijke vakantie alweer ten einde. Het was zeker niet de laatste keer dat we zijn gaan duiken in de Rode Zee. Als we weer naar Hurghada gaan, dan gaan we ook zeker weer naar Voodoo Divers, ook al wisten ze het klaar te spelen om de walvishaai te boeken voor de week voordat we kwamen en het zeepaardje voor de dag dat we net weer in het koude en natte Nederland terug was. Dat blijft de natuur. Net zoals je een zandstorm niet kunt plannen, kun je de aanwezigheid van vissen en andere zeedieren niet organiseren. Dat is maar goed ook!

Zie hieronder voor de foto’s, als je er op klikt krijg je een grotere versie: