Abu Ramada South + El Erouk Giftun + Wrakduik Belina (Hurghada)

Dit bericht is deel 4 van 6 in de serie Hurghada 2017

Duik nr: 117
Locatie: Abu Ramada South
Tijd in / uit: 10:04 – 11:10
Flesdruk in / uit: 200 – 80 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 15,5 meter Gem: 9,5 meter
Gewicht lood: 10+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 22°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: Jessica
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 118
Locatie: El Erouk Giftun
Tijd in / uit: 13:19 – 14:33
Flesdruk in / uit: 200 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 15,5 meter Gem: 9,5 meter
Gewicht lood: 10+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 22°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: Jessica
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 119
Locatie: Belina (wrak)
Tijd in / uit: 16:05 – 17:11
Flesdruk in / uit: 200 – 60 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 15,5 meter Gem: 9,5 meter
Gewicht lood: 10+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 22°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: geen
Buddy: Josine

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Vimeo framework” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Vandaag weer drie duiken gemaakt. De eerste bij Abu Ramada South betekende een bezoek aan de “huis Napoleonvis”. Je ziet hem prominent in beeld in de video hierboven. Het is een indrukwekkende verschijnen. Helaas is hij er altijd omdat hij niet langer schuw voor mensen is omdat hij vroeger met rauwe eieren gevoerd is. De clips zitten niet allemaal in chronologische volgorde want meteen na de Napoleonvis zie je de grote sepia die we tegen kwamen tijdens de 3e duik van de dag, op het wrak De Belina. Het wrak is, net als de Excaliber van eerder, zelf niet zozeer de moeite waard, maar het is een kunstmatig rif met heel veel leven. Zo vind je er bijvoorbeeld deze krokodilvis, maar ook heel veel (baby) barracuda’s (zie ook het filmpje) die om je heen zwermen in grote scholen die soms netjes in lijn zwemmen, dan weer dwars door elkaar.
Een andere lelijkerd die we tijdens de duik op El Erouk Giftun tegen kwam is de Red Sea Walkman (foto). Op de foto verstopt hij zich zo goed mogelijk in het zand. Op deze foto van een andere duiker zie je hem in zijn volle glorie. Hij wordt er dan niet minder lelijk van (en daarom ook mooi).

Zie hieronder voor de foto’s, als je er op klikt krijg je een grotere versie:

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog