Erg Sabina + Saab Sabina (Hurghada)

Dit bericht is deel 3 van 6 in de serie Hurghada 2017

Duik nr: 115
Locatie: Erg Sabina
Tijd in / uit: 10:22 – 11:22
Flesdruk in / uit: 190 – 90 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 11,9 meter Gem: 8,5 meter
Gewicht lood: 10+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: Jessica
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 116
Locatie: Saab Sabina
Tijd in / uit: 13:52 – 14:52
Flesdruk in / uit: 200 – 80 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 14 meter
Gewicht lood: 10+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 22°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot
Gids: Jessica
Buddy: Marit + Josine + Niek

Tijdens de tweede duikdag gingen we eerst naar Erg Sabina. Deze duik zal ons in ieder geval bijblijven vanwege de school van zo’n 20 pijlstaartinktvissen die we aan het einde van de duik zagen. En niet als schichtige schimmen die je even zag en die daarna weg waren, maar als een groep die zich rustig liet bekijken en fotograferen. Eentje kwam wel heel uitdagend dichterbij en Niek hing net op het juiste moment onder hem om er een foto van dichtbij van te maken. Door het licht dat er van boven op valt is het een heel mooie foto geworden.
Tijdens deze duik ook een grote school sardientjes, die zie je het beste in het filmpje hierboven, helemaal aan het begin. Ze bewegen als een zwerm spreeuwen in de lucht, maar dan onderwater natuurlijk. In het filmpje zie je ook de school fuseliers vissen en natuurlijk de pijlstaartinktvissen.

Na de tweede duik was het tijd voor gebak: Josine had haar 100e duik gemaakt (net als Bob, de vreemde vis die je hieronder bij de foto’s ziet). Ik heb geen foto van de taart alleen, maar hij was groot genoeg om 30 mensen van een stuk te voorzien. Taarten bakken kunnen ze wel in Egypte!

Zie hieronder voor de foto’s, als je er op klikt krijg je een grotere versie: