Grevelingenmeer – Koepeltje

Dit bericht is deel 1 van 7 in de serie Duiken Zeeland oktober 2016

20161023_093255_HDRDuik nr: 104
Locatie: Zeeland – Koepeltje
Tijd in / uit: 12:44 – 13:31
Flesdruk in / uit: 190 – 70 bar (fles: 12 liter, staal)
Diepte Max: 11,9 meter
Gewicht lood: 10 kg
Zicht: smilie2 (1-2 meter)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 12°C
Temperatuur (bodem): 12°C
Omstandigheden: Zout | Kant
Gids: Eric Schipper
Buddy: Marit
Kleding: Aqualung 6,5 mm natpak met kap + 3 mm Bare thermosondershirt zonder mouw + 5 mm Bare handschoenen.

Het heeft toch wel iets aparts als je ’s ochtends, voordat je naar de duikschool wilt vertrekken, eerst even het ijs van de ramen van de auto moet krabben. Vanochtend was dat ook zo, gelukkig gingen we eerst nog spullen passen bij Sealand Diving én hadden we het theoriegedeelte van de Drift Diving Specialty die we deze week in Zeeland zouden uitvoeren. Dus tegen de tijd dat we kom kwart voor 1 ’s middags in het water stapten was het al wat warmer. Nou ja, zo warm natuurlijk als water van 12°C aan kan voelen in een natpak.

De eerste duik van deze paar dagen was in de Grevelingen zodat we weer even konden wennen aan het koude water. Ik had de camera bij me, maar er hebben er maar een paar de inmiddels toch wat strengere selectie overleefd. Het was ook de duik waarbij ik me voorgenomen heb om nooit meer te gaan duiken in de Grevelingen zónder de lampen die we inmiddels hebben mee te nemen tijdens een duik. Het is ook overdag veel handiger om dingen te zien/vinden tussen de stenen én je kunt elkaar veel gemakkelijker in de gaten houden. Als je buddy net iets achter je zwemt kun je aan de lichtbundel zien dat zij er nog is. Noodsignalen of gewoon even aandacht trekken kan eenvoudig door het even langs de ooghoeken bewegen van de lichtbundel. Weer wat geleerd dus.

IMG_3391-3 IMG_3388-1 IMG_3389-2