okt 152016
 

Via bright.nl kwam ik bij bovenstaand filmpje van een wel heel opvallende ligfiets: de Bird of Prey. Het is een ligfiets, maar dan niet eentje waarbij je op je rug ligt, maar eentje waarbij je op je buik ligt. Dat betekent gelukkig niet dat je écht op je buik ligt, je steunt namelijk op je heupen. Het ziet er heel vreemd uit, zonder dat ik daar een waardeoordeel aan wil verbinden. Vreemd bedoel ik hier volledig in zijn betekenis als “niet bekend”. Ik snap het verhaal over “handig bij tegenwind” helemaal als ik de filmpjes zo zie. Wat betreft spiergebruik weet ik dat je ook bij een ligfiets eerst even moet wennen aan het net wat anders strekken van bepaalde spieren, dus ik neem aan dat dat hier ook het geval is. In een ander filmpje op de site zie je de rijder over verkeersdrempels heen gaan, dat zag er niet comfortabel uit, maar dat is het op een racefiets ook niet persé. Kortom, interessant, is eigenlijk het enige wat ik er wél met zekerheid over kan zeggen.

Met een aanschafprijs van 4.800 dollar zal ik er echter zeker niet meteen eentje bestellen. Daarnaast zou ik ook nog wel benieuwd zijn waar je bagage laat bij de Bird of Prey, want een paar fietstassen aan de bagagedrager lijken me niet zo heel handig.

Deel dit bericht:
 Gepubliceerd door om 13:52

  2 reacties aan “Een ligfiets maar dan andersom: “Bird of Prey””

Sorry, het reactieformulier is momenteel gesloten.