SS Thistlegorm (wrakduik)

Dit bericht is deel 4 van 10 in de serie Hurghada 2016

20160430_082736629_iOSDuik nr: 80
Locatie: SS Thistlegorm
Tijd in / uit: 10:32 – 11:14
Flesdruk in / uit: 220 – 80 bar (fles: 12 liter, alu)
Diepte Max: 29,0 meter (gem. 17,4 meter)
Gewicht lood: 12 kg
Zicht: smilie2 smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 35°C
Temperatuur (bodem): 24°C
Omstandigheden:  Zout | Boot | Wrak | Zonnig
Gids: Danny
Buddy: Fred Westdijk

Duik nr: 81
Locatie: SS Thistlegorm
Tijd in / uit: 12:24 – 12:59
Flesdruk in / uit: 220 – 80 bar (fles: 12 liter, alu)
Diepte Max: 26,5 (gem. 16,5 meter)
Gewicht lood: 12 kg
Zicht: smilie2 smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 36°C
Temperatuur (bodem): 26°C
Omstandigheden:  Zout | Boot | Stroming | Golven| Wrak | Zonnig
Gids: Danny
Buddy: Fred Westdijk

SS Thistlegorm 1-5-2016 De dag na mijn enige rustdag wat duiken betreft deze vakantie voerde mij op een dagtocht naar de SS Thistlegorm terwijl de rest van het gezin “gewoon” twee duiken ging maken in de buurt van Hurghada. De SS Thistlegorm is in de Tweede Wereldoorlog door de Duitser tot zinken gebracht en had oorspronkelijk nog een rijke vracht aan boord. Helaas zijn door de jaren veel onderdelen geroofd, waardoor bijvoorbeeld de sturen uit de vrachtwagens gehaald zijn (waarvoor eerst de daken van de stuurcabines zijn open gezaagd), onderdelen van de aanwezige motoren geplunderd zijn etc.
Ondanks dat blijft het een indrukwekkend schip om omheen en door te zwemmen. Om er te komen moesten we een half uurtje met een busje naar El Gouna en van daaruit in 4 uur met de boot naar het wrak. Oh ja, en de bus vertrok om 5 uur ’s ochtends, dus op tijd opstaan.

De eerste duik was er nauwelijks stroming en deden we het rondje om het schip, tijdens de tweede duik stond er veel meer stroming en gingen we het wrak zelf in. Helaas was de oppervlakte tijd minimaal geweest, slechts iets meer dan een uur, dus de tweede duik was nog wat korter dan de eerste. We moesten sowieso de nodige extra tijd over houden omdat het afdalen en met name het weer opstijgen langs de ankerlijn moest gebeuren. Dit in verband met mogelijk ander bootverkeer in de buurt. Dat betekende bij onze groep om beurten op de juiste hoogte hangen voor de veiligheidsstop en dan door naar boven.

Hieronder zie je een selectie van de foto’s van die dag. Zoals bij alle andere duiken kun je via de foto doorklikken naar het grotere exemplaar op Flickr. Een totaaloverzicht van de foto’s is hier te vinden.
SS Thistlegorm 1-5-2016 SS Thistlegorm 1-5-2016 SS Thistlegorm 1-5-2016 SS Thistlegorm 1-5-2016 SS Thistlegorm 1-5-2016 SS Thistlegorm 1-5-2016 SS Thistlegorm 1-5-2016
SS Thistlegorm 1-5-2016 SS Thistlegorm 1-5-2016
Een korte video van de eerste duik:

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Vimeo framework” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

(p.s. audio etc. is niet optimaal, maar dit is een video die ik met iMovie op mijn iPad samengesteld heb op de boot op weg terug…)

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog