Navigatie Specialty duik 3

Dit bericht is deel 5 van 16 in de serie Kreta 2015

Navigation11Duik nr: 54
Locatie: Shinaria Beach
Tijd in / uit: 11:26 – 11:48
Flesdruk in / uit: 200 – 150 bar
Max. Diepte: 4,3 meter
Gewicht lood: 6 kg
Zicht: smilie2 smilie2 (5 -10m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 35°C
Temperatuur (bodem): 28°C
Omstandigheden: Zout | Kant | Branding
Instructeur(s): Mike + Lineke
Buddy: Marit, Niek, Josine, Patrick

Pak: Mares Rover 5.3, size 4 (loodpockets)
BCD: Mares Prestige MRS, Medium

De laatste duik van de specialty bestond allereerst uit het terug vinden van de eindlocatie van de vorige duik. Dat lukte prima.
Daarna begin het werk onderwater. Lineke en Mike hadden een parkoers van loodblokjes met kaartjes uitgezet. Elk kaartje had een heading en een aantal meters. Meters moesten wij omrekenen naar finkicks en zo zouden we alle blokjes moeten opsporen. Omdat we met 5 personen waren, hadden we een relaxte taakverdeling: 1 hoofdnavigator, 1 backupnavigator, 1 finkickteller, 1 persoon die de route op de navfinder moest documenteren, 1 persoon de alle instructies van de kaartjes moest documenteren. Zie ook de foto bij het bericht.
Achteraf bleek dat we het dubbele ruitpatroon van de dag eerder nogmaals afgelegd hebben. Navigeren was niet heel gemakkelijk, er stond deining onderwater, niet zoveel dat het onmogelijk was, maar we kwamen wel net een beetje verder naar rechts uit dan verwacht (halve meter). En ook dat bleken we goed op te lossen, Patrick had de Navfinder bijgehouden en gezien dat we op exact het beginpunt zouden moeten zijn, Josine checkte de aantekeningen en na even rondkijken zagen we het blokje met het kaartje “chocolade munten”. 🙂
Leuk om te doen, vooral omdat het goed ging en in supertijd, in 11 minuten waren we rond.