Museum tussen de vissen

Voor de kust van Mexico ligt een museum dat je niet “zomaar” even bezoekt. Het gaat om het Museo Subaquatico de Arte, een museum dat beeldende kunst tentoonstelt. En hoewel ze inmiddels ook een aantal stukken bóven water hebben staan, staan de meeste beelden ónder water. De ene beeldentuin ligt op 8 meter en is toegankelijk voor duikers, de andere op 4 meter en is alleen toegankelijk voor snorkelaars.

MUSA_opties

Nou kan ik me voorstellen dat je je bedenkingen hebt bij een kunstmatig aangelegde bezienswaardigheid onder water voor de kust van Mexico. Het is namelijk een gebied waar meer dan genoeg natuurlijk schoon te zien moet zijn. Ben ik het wel mee eens.
Maar na het zien van het filmpje vind ik het op zichzelf ook wel weer een heel intrigerende tentoonstelling. De beelden zijn gemaakt op basis van afgietsels van echte mensen. Onder water begroeien ze langzaam met sponzen en andere planten. Sommige beelden vervallen deels en zien er haast uit als zombies uit The Walking Dead. Door de uitdrukkingen op de gezichten krijgt het ook een beetje het beeld van gestolde gedaanten zoals je dat bij Pompeï zou verwachten.

Maar als ik zou moeten kiezen tussen snorkelen met Walvishaaien of deze beelden (kan beiden voor Cancun) dan wist ik het ook nog niet meteen…