Even genieten van het mooie weer


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 83,8 km totaal
Duur: 02:49:16
Gemiddeld: 29,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 84 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 159 slagen per minuut
Weer: 20,0°C-26,0°C, droog, windje uit ZW
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer!
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Tja, dat kwam even niet heel erg handig uit: eerste dag van de vakantie, vanavond komt mijn partner thuis na een weekje weg te zijn geweest met school, dus was er meer dan genoeg te doen (was draaien, vouwen, boodschappen, huis poetsen, naar de markt). Maar ook was er de voorspelling dat vandaag wel eens de laatste echt mooie dag van de komende twee weken zou kunnen zijn. Dus doorwerken vanochtend, niet naar de CXWORX (sorry Marjan) en om 12:00 uur op de fiets voor een rit van een dikke 80 kilometer.

De wind uit het Zuidwesten was eigenlijk best al stevig. Maar goed, aangezien ik vooraf even naar de windrichting gekeken had, wist ik dat ik hem op het eerste stuk vooral tegen zou hebben en op het einde in de rug. De route had ik via Strava gepland en was redelijk. In Geldrop had ik een keer een verkeerde afslag en teveel verkeerslichten. Ook bij Weert wat vaak stil staan, super frustrerend als je juist wél de wind in de rug hebt en door kunt fietsen.
Fijn om te merken was wel dat hoewel mijn benen net na de start niet echt super voelden, ik voor het stuk langs het kanaal terug vanuit Nederweert wel lekker genoeg snelheid had. En dat is natuurlijk relatief, maar als ik dan met snelheden van 32-33 km/uur of net iets meer vooruit kom, dan vind ik het prima.
Vandaag had ik ook voor de verandering weer eens de hartslagmeter om. Net als voorheen bij het MTB-en blijft me die verrassen. Bij de inspanningstest een tijd geleden kwam een omslagpunt naar voren van 165 slagen per minuut. Boven die hartslag zou je dus verwachten dat ik langzaam ga verzuren. Maar als je kijkt naar de hartslag voor dat stuk langs het kanaal dan zit ik daar ruim boven (tot ongeveer 175) terwijl ik daar nooit het gevoel had dat ik vol aan het lopen was. Nou ja, het was in ieder geval weer een lekker ritje en daar doe ik het voor. 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

Nog even genoten van het mooie weer van vandaag… http://t.co/ElKZaEILbE #mijntoertocht #gatochfietsen http://t.co/RPOzEQzkIo