Markermeerklassieker 2015

MarkermeerklassiekerJa, ja, ik weet het. Meer dan 2 maanden geen bericht hier. De duiken van de herfstvakantie en de twee ritten van toen niet gedocumenteerd.  Ik vrees ook dat het niet meer dan dat geweest is sindsdien. Ok, 3x per week bodypump, maar daar hou je je snelheid niet mee op peil.

Keuzes, andere prioriteiten, maakt niet uit hoe je het noemt, ik zit weinig op de fiets de laatste tijd. Dat doet niet veel af aan mijn beslissing en antwoord op de uitnodiging die ik kreeg voor de Markermeerklassieker 2015. Dé zwaarste toertocht van vlak Nederland.

Ik heb de 2014 editie gereden en daar was maar één conclusie duidelijk: hier had ik niets te zoeken. Ik had niet de benodigde snelheid voor die tocht. En gezien het gebrek aan kilometers in het zadel de afgelopen tijd, gaat dat in 2015 zeker niet anders zijn.

Maar, dat betekent niet dat ik niet graag reclame maak voor de 2015-editie. Want Koene heeft er (weer) iets moois van gemaakt. Nee, hij heeft er iets nog mooiers van gemaakt.

Hij zet stevig in: doel is 20 deelnemers, 2 motards naast de volgauto die er vorig jaar ook was, maar ook 2 clinics onder leiding van Gert Jakobs voorafgaand aan de klassieker. En dat is zeker niet overbodig, want wij waren dit jaar zeker geen team. De meesten van ons kenden elkaar niet, een aantal van ons (waaronder ikzelf) hadden nog nooit waaiersformaties gefietst. Kortom, dat er toch een groep die 35 km/uur gemiddeld gehaald heeft was eigenlijk al heel uitzonderlijk. En als klapper op de vuurpijl, een speciaal tenue ontworpen door niemand minder dan Manon Zuurmond, een wielrenster waarbij ik me altijd afgevraagd heb waarom mensen het een schande vinden als ze “gechickt” worden. Want als je bergop door Manon voorbij gereden wordt ben je helemaal niet zielig, dan moet je gewoon aanhaken!

Deelnemen kost een paar centen: €237,50 maar daarvoor krijg je dus wel ook het tenue, de 2 clinics én de kans op een onvergetelijke dag. In deze PDF staat alle detailinformatie. Wacht niet te lang met aanmelden, want 20 is de max en vol is vol!
De Facebook pagina van de #MMK15 is hier te vinden: facebook.com/mmklassieker

Deel dit bericht:

9 Comments

  1. Pingback: @ronaldvos
  2. Pingback: @nl_remmstein_nl
  3. Pingback: @tischakleyn
  4. Pingback: @nathasjornament
  5. Pingback: @KoeneRem
  6. Pingback: @KoeneRem

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog