Black Rock

100_0023.jpg Duik nr: 22
Locatie: Black Rock
Tijd in / uit: 11:33 – 12:17
Flesdruk in / uit: 200 – 40 (!) bar
Max. Diepte: 12,8 meter
Gewicht lood: 5 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 30°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden:  Zout | Boot
Gids: Sabrina Winkel
Buddy: Marit Gorissen

Fun Sabrina 105.jpg Op zondag was het tijd voor de eerst bootduik van dit jaar. Als je de info over een bootduik specialty leest bij PADI, dan klinkt het best als spannend, maar ik had de voorgaande jaren al gemerkt dat ook dit bij Dive2Gether heel relaxed gebeurt. Je krijgt alles heel uitgebreid uitgelegd en er is goed nagedacht over wat wanneer en in welke volgorde moet. De eerste duik van vandaag was op een plek die ik kende van voorgaande jaren: Black Rock, een zwarte rots die boven het water uit steekt een stuk buiten de oude haven van Damnoni.
Fijne van een bootduik is toch wel dat je met een grote stap van de boot af stapt en dan bijna meteen op de plek bent waar je wilt zijn.

Vandaag hadden we twee digitale camera’s bij ons (1 per buddy team). Ik had voor de zekerheid een kilo extra aan mijn loodgordel gehangen tijdens deze eerste duik van de dag, maar zoals voorspeld had ik tijdens deze wat diepere duik geen last van ondergewicht. Dus bij de tweede duik die ene kilo weer verwijderd.
Zeevarken R1074024-2.jpg
Voldoende te zien hier, maar op de een of andere manier ging ik als een gek door mijn lucht heen. Fotograferen bleek toch nog een beetje opletten. Overigens is me dit de duiken erna, ook mét fototoestel, gelukkig niet meer overkomen. Een verbruik van 160 bar tijdens een duik van 44 minuten is natuurlijk schandalig.
Op de foto’s een enorm zeevarken dat in de two man cave te vinden was en een van twee beerkreeften die we tegen kwamen.