Tacx Training: Woensdagtraining

Woensdagavond_26-3-2014Tacx Real Life Training
Duur: 30:15
Afstand: 14:59 km
Gemiddelde snelheid: 28,9 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 98 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 200 Watt
Gemiddelde hartslag: 146 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Rush (2013) – de eerste 40 minuten tijdens de training.
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx Fortius

Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Na de training van vorige week had ik me voor vanavond voorgenomen toch in ieder geval wat harder van start te gaan. Het was alsof de hartslagmeter daar wat moeite mee had, want hij laat in het begin een wat wisselend patroon zien. Zover ik weet komt dat niet helemaal overeen met mijn daadwerkelijke hartslag op dat moment. Zelfs niet bij de af en toe lekker opzwepende geluiden van Rush, de film over de rivaliteit tussen James Hunt en Nikki Lauda in de jaren zeventig.

De training ging, zoals de cijfers ook wel laten zien lekker. Toegegeven, ik zat nu wat hoger in de 150’s dan de vorige keren, daardoor kwam het gemiddelde net een slag of twee hoger uit dan voorheen, maar het vermogen was er ook naar.  Grappig vind ik zelf de vergelijking met de training van 5 maart (klik op de afbeelding voor een groter beeld):

Tacx_vergelijking

Qua gemiddeld vermogen scheelt het maar 1 Watt, maar qua gemiddelde snelheid scheelt het 4 km/uur en qua gemiddelde trapfrequentie 15 omwentelingen per minuut (in beide gevallen vandaag hoger dan toen). Ik had destijds inderdaad de hellingsgraad voor een groot deel van de training op 2% staan, terwijl hij vandaag maar op 1% maximaal stond.

Hoe dan ook, tevreden over de training, ook al was het geen duurtraining (en daar heb ik wel nog veel behoefte aan). Na de training heb ik vanavond ook de film Rush helemaal af gekeken. Hij duurt namelijk net iets meer dan 2 uur, ruim langer dus dan de training. En ik kan hem je zeker aanraden. Het verhaal zal ongetwijfeld hier en daar wat aangedikt zijn, maar het blijft een heroïsche strijd met een mooi (ok, je zou kunnen zeggen droevig) slot.