Tacx Trainingsrit Slopetraining

Slopetraining 26-12-2013 Tacx Real Life Training
Duur: 1:04:42
Afstand: 34,99 km
Hoogtewinst: 193 meter
Gemiddelde snelheid: 32,4 km/u
Gemiddelde trapfrequentie: 108 omwentelingen per minuut
Gemiddeld vermogen: 189 Watt
Gemiddelde hartslag: 151 slagen per minuut
Ondertussen gekeken naar: Het laatste stukje van Public Enemies en het eerste stukje van The Men Who Stare at Goats
Gereden met: de Gazelle Vuelta op een Tacx FortiusBekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website.

Gisteren, toen ik maar tijd had voor een deel van de Slopetraining op de Tacx, had ik al gemerkt dat ik met name het eerste stukje van de training best wel wat sneller kon fietsen dan de twee keer dat ik hem eerder gefietst had. Toen wist ik nog niet helemaal of dat was omdat ik maar 20 km in plaats van de volledige 35 km gefietst had. Vandaag weet ik dat ik dat hogere tempo ook de hele training vol kan houden.

Tacx Trainingsrit – Slopetraining 26-12-2013

De basis werd al direct vanaf de start gelegd. Tegen de tijd dat ik de warming-up op het vlakke stuk er op had zitten, had ik al een halve minuut voorsprong op de andere twee schema’s. Na de eerste klim, was dat opgelopen naar een minuut of vier.  Ook de tweede klim, die ik de vorige keer ook best snel genomen had, verloor ik niet echt op mijn voorgaande schema’s. Integendeel. En hoewel ik af en toe best even flink moest aanzetten (en mijn hartslag flink omhoog ging), was mijn gemiddelde hartslag vanochtend iets lager dan de vorige keer.

Ik heb deze keer een screenshot vanuit de Tacx software opgenomen (in plaats van de Garmin website) omdat je daar beter (mooier) kunt zien hoe bijvoorbeeld vermogen (de groene lijn) verloopt afhankelijk van het hoogteprofiel. Van de rustige warming-up naar de eerste klim, de stijging van het vermogen op het laatste stukje van die eerste klim, de afdaling (en de dip in het vermogen), het herstelmoment aan het einde van het vlakke stuk (en de daling in vermogen) gevolgd door de tweede klim. Op het einde zie je dat ik het vlakke stuk deze keer gebruikt heb voor een laatste sprint in een poging om toch nog de 32,5 km/uur gemiddeld te halen. Helaas is dat net niet gelukt, maar ondanks dat toch een lekkere training zo op Tweede Kerstdag. 🙂

 

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
26 december 2013 10:46

Vanochtend voldoende tijd voor volledige Slopetraining op de Tacx. Uurtje flink er tegenaan! http://t.co/rq3hgAgFmY http://t.co/9JY93yW0Dn