Rondje Zandbos

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 16,03 km totaal
Duur: 47:49
Gemiddeld: 20,1 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 76 omwentelingen per minuut
Weer: 16,0°C-22,0°C, droog, 88% luchtvochtigheid
Omstandigheden: Het bos had nog heel wat meer water kunnen hebben. Zwaar door vochtige lucht.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Omdat ik er vanuit ging dat wij niet de enige straat in Deurne waren waar je nog wat resten van het noodweer van gisterenavond op straat kon vinden, ging ik  er vanochtend niet op de racefiets maar op de MTB op uit.

Boom op de straat

De temperatuur viel eigenlijk reuze mee, op papier dan. De Garmin gaf niet meer dan 16°C aan bij vertrek. Maar de luchtvochtigheid was wat het tochtje toch nog wel redelijk pittig maakte. Van veel ravage was er overigens op het stuk tot aan het Zandbos (nee, geen extra rondje door het dorp gemaakt) weinig te zien al lag het fietspad inderdaad bezaaid met bladeren, takjes en andere zooi. In het bos was duidelijk dat het daar nog een flink stuk langer had mogen regenen. Ja, sommige afdalingen waren extra uitgesleten door de regen van gisteren, maar veel van de plassen en poelen die in het najaar en de winter altijd vol staan waren nu nog droog. Hoewel het zo maar een kort ritje was, vond ik het na alleen het Zandbos even voldoende voor vanochtend. Het was sowieso nog lekker rustig in het bos. Heb een overstekende ree, een buizerd en een Groene Specht (met zijn typische geluid) gezien. Leuk.

 

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog