Rondje Zandbos


Grotere kaart weergeven
Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 16,03 km totaal
Duur: 47:49
Gemiddeld: 20,1 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 76 omwentelingen per minuut
Weer: 16,0°C-22,0°C, droog, 88% luchtvochtigheid
Omstandigheden: Het bos had nog heel wat meer water kunnen hebben. Zwaar door vochtige lucht.
Gereden met: de Ridley Blast 29er

Omdat ik er vanuit ging dat wij niet de enige straat in Deurne waren waar je nog wat resten van het noodweer van gisterenavond op straat kon vinden, ging ik  er vanochtend niet op de racefiets maar op de MTB op uit.

Boom op de straat

De temperatuur viel eigenlijk reuze mee, op papier dan. De Garmin gaf niet meer dan 16°C aan bij vertrek. Maar de luchtvochtigheid was wat het tochtje toch nog wel redelijk pittig maakte. Van veel ravage was er overigens op het stuk tot aan het Zandbos (nee, geen extra rondje door het dorp gemaakt) weinig te zien al lag het fietspad inderdaad bezaaid met bladeren, takjes en andere zooi. In het bos was duidelijk dat het daar nog een flink stuk langer had mogen regenen. Ja, sommige afdalingen waren extra uitgesleten door de regen van gisteren, maar veel van de plassen en poelen die in het najaar en de winter altijd vol staan waren nu nog droog. Hoewel het zo maar een kort ritje was, vond ik het na alleen het Zandbos even voldoende voor vanochtend. Het was sowieso nog lekker rustig in het bos. Heb een overstekende ree, een buizerd en een Groene Specht (met zijn typische geluid) gezien. Leuk.