Rondje Zuid Limburg


Grotere kaart weergeven
Totaal: 81,99 km totaal
Duur: 03:18:37
Gemiddeld: 24,77 km/uur (met autopause)
Weer: 22°C-25°C, Droog
Omstandigheden: Stevige wind en natuurlijk best veel heuvels. 😉
Gereden met: de Gazelle Vuelta

Omdat ik volgende week, samen met Guido van Dijk, de 150km van de Omloop Math Salden ga fietsen, wilde ik vandaag aangrijpen om toch nog wat meer “heuvel-ervaring” op te doen. Dus had ik aan de hand van de 100km toerversie van de Amstel Gold Race een route door Zuid Limburg uitgezet om vandaag te fietsen. Zoals je aan het gemiddelde hierboven kunt zien ging het allemaal niet snel, maar het ging wel. Met uitzondering van de Keutenberg waar ik het eerste stuk ben afgestapt en gelopen heb. Het gaat daar met 17% omhoog en ik had op een gegeven moment geen idee of ik nog door zou fietsen of om zou vallen. Zeker omdat er toch daar gewoon verkeer omhoog en omlaag komt was het gebruiken van de hele breedte van de (overigens net opnieuw aangelegd) weg geen optie. Nou ja, weet ik dat ook weer. Alle andere heuvels gingen wel redelijk probleemloos. Niet snel, maar gewoon met een licht verzet en hoog traptempo, rustig zittend in het zadel.

Ik ben nog steeds geen fan van afdalen en zeker niet alleen. Dus ben ik niet boven de 40km/uur uit gekomen, terwijl dat op een aantal plekken al zonder trappen mogelijk was. De sterke wind was daar deels ook schuld aan. Die blies soms met vlagen tamelijk hard van opzij. En hoewel ik echt geen lichtgewicht ben en ook mijn fiets niet licht is, had ik toch een paar keer gewoon het gevoel alsof ik door zo’n vlaag met fiets en al naar de andere kant van de weg geblazen zou worden.

Nou klinkt het waarschijnlijk alsof het een vreselijke tocht was, en dat was gelukkig niet zo. Ik heb, als ik niet aan het afdalen was, ook voldoende tijd gehad om rond te kijken. En ik snap absoluut waarom zoveel mensen hier in de regio wandelen of fietsen. Want van tijd tot tijd heb je ontzettend mooie uitzichten en vergezichten. Kortom, we zullen wel zien volgende week. Dat zijn dan bijna twee keer zoveel kilometers, maar dan fiets ik ze ook niet alleen en achter iemand aan afdalen is al een stuk prettiger dan alleen. Komt wel goed.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback

[…] maar 79 eurocent. Ik gebruik het programma regelmatig als ik aan het fietsen ben zoals bijvoorbeeld afgelopen weekend. Dan plan ik vooraf een route en volg die op mijn iPhone. Daar heb ik dan wel een externe accu aan […]