Rondje Workum-Bolsward-Sneek

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Maps” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.


Grotere kaart weergeven
Totaal: 51,0 km totaal
Duur: 01:50:13
Gemiddeld: 27,8 km/uur (met autopause)
Weer: 15°C, Droog
Omstandigheden: Heerlijk ritje voor het ontbijt. Prima omstandigheden.
Gereden met: de  Gazelle Vuelta

Het is de dag voor de Friese Elfsteden Rijwieltocht, je wordt gewoon zonder wekker om 6 uur  ’s ochtends wakker in een hotel in Workum, het is buiten stralend weer en het ontbijt is pas om 8:30 uur. Wat doe je dan? Dan doe je je extra set fietskleren aan en gaat een lekker rondje fietsen voor het ontbijt. Het werd een wat langer rondje dan gepland. Ik had een ongeveer route in mijn hoofd, wist dat Bolsward zo’n 10km was en van Bolsward naar Sneek zo’n 8km, maar had er geen rekening mee gehouden dat er geen gemakkelijke rechtstreekse route terug was van Sneek naar Workum. Het bleek daarnaast zo te zijn dat het bordje dat een toeristische route terug naar Workum (groene tekst, afstand en fiets symbooltje) had moeten aangeven, me doorstuurde naar een doodlopende weg (eindpunt bij een boerderij). Je ziet de rare punt op de route. De ‘gewone’ route was overigens ook heel mooi met een net breed genoeg fietspad door het weiland heen over bruggetjes en slootjes.

Op zich allemaal dus niet erg, het was een lekker ritje en het kennen van de laatste 10km van de Elfstedentocht heeft zo zijn voordelen.

Deel dit bericht:

Een gedachte over “Rondje Workum-Bolsward-Sneek”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog