Hoe wij Nederlanders onze fietspaden kregen

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Ik ben jong genoeg dat ik dit verhaal niet kende. Ik heb de oliecrisis niet bewust meegemaakt en ben niet in de stad opgegroeid. Ik kwam het filmpje tegen op het Seattle Transit Blog (ook nu weer na een tip van DC Rainmaker). Daar leidt het tot een stevige discussie. Het start met de vraag of de problemen die hier in Nederland voor de verandering gezorgd hebben niet ook voor de VS gelden. Uiteraard komt het ontbreken van een helm bij de fietsers in het filmpje ter sprake (“Son, even riding a bike at 5 MPH nowhere near a car, if you fall and hit your head on the cement, you can die. These helmetless Dutch bike riders are stupid.“) en “autonomous cars” (zelfsturende auto’s). Ik vrees dus dat het voor Seattle niet veel zal veranderen op de korte termijn. Er was niemand die riep “Zaterdag gaan we daar en daar protesteren!”.
Ik begrijp dat dat bijvoorbeeld indertijd in Madison wel gebeurt is, daar zijn de nodige protesten geweest toen een fietspad dreigde te verdwijnen bij de bouw van het conferentiecentrum. Het heeft daar geholpen.

Het (Nederlands) weblog waar de filmpjes deel uit van maken is helaas (op dit moment?) “members only”. Ik heb een reactie op het YouTube kanaal achter gelaten in de hoop dat het gewoon een foutje in de instellingen is.

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog