Feiten over fietsers

Tja, wat doe je als je voor Gizmodo schrijft en er komt een bericht van een onderzoek naar de voorkeuren van fietsers (PDF!) voorbij. Dan pik je één vraag/grafiek onder aan het rapport er uit en maakt daar je headline van: “Cyclists Prefer Bikes to Sex“.

Gelukkig staan er ook andere gegevens over (deze groep van 5.000) fietsers in: 46% van de deelnemers vond 50 mijl (80km) een lange rit, voor 37% was dat 100 mijl (160km) en voor 13% alles boven de 100 mijl.  Op nummer 1 voor het favoriete voedsel onderweg staat de energy gel (ben ik het mee eens). Dat bier op nummer 1 staat als drankje na de rit begrijp ik niet helemaal. Dat lijkt meer op mannelijke bravoure dan dat ik me kan voorstellen dat de meeste heren en dames echt op het terras aan de pils gaan.

Van hun lijstje favoriete fietsfilms blijk ik er nog geen te kennen:

De relatie tussen merk fiets en eigenschappen en voorkeuren van de fietsers (zie de PDF) neem ik maar even als gegeven aan. Mijn fiets staat er niet tussen.

Op de vraag of een man zijn benen moet scheren als hij op een fiets plaats neemt, blijk ik het eens te zijn met een minderheid van de heren en een meerderheid van de dames: scheren die benen!
En nou, vooruit, dan toch nog even dé vraag: wat zou je liever een maand niet doen: fietsen of vrijen?

Ik vind het een domme vraag (waarom zou het of/of moeten zijn?). Denk er maar van wat je wilt.

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
10 februari 2012 14:53

Feiten over fietsers http://t.co/7NCLRP4n (welke films, welk eten, welke drank, scheren of niet?, sex of fietsen?) #fietsen