Tacx rit – 29-1-2012

Tacx rit 29-1-2012

Tacx Virtual Reality Training (Olympus)
Duur: 00:39:40
Afstand: 20,43 km
AVG Slope: 0 %
Aflopend: 545 m
Oplopend: 543 m
Snelheid
MAX: 53 km/u
AVG: 30,9 km/u
Cadans
MAX: 117 RPM
AVG: 97 RPM
Vermogen
MAX: 446 Watt
AVG: 179 Watt
Energie: 1699,8 kJ
Hartslag
MAX: 178 BPM
AVG: 140 BPM

Vandaag kon ik niet gaan MTB-en, maar ik wilde toch nog op de fiets, dus de Tacx weer aangezet. Dit keer wilde ik de Virtual Reality Training optie eens uitproberen. Daarbij kies je een van de aanwezige routes en een aantal tegenstanders. Nou had ik bij de setup in eerste instantie er voor gekozen om het sturen ook daadwerkelijk aan te zetten, maar omdat ik geen idee had hoe de route precies liep en dat ook niet echt goed aangegeven was, zat ik al snel tot twee keer toe naast de route. Dat schoot niet op, dus herstart gedaan zonder sturen.

Ik had twee tegenstanders die er voor zorgden dat ik stevig aan de bak moest. Gemeen was dat ze vaak zich even terug leken te laten zakken (dan lagen ze een meter of honderd achter me), maar dan kwamen ze soms bergop weer flink bij en voorbij. Gelukkig heb ik ze op het vlakke stuk voor de laatste lange klim op voldoende achterstand weten te zetten om toch als eerste over de finish te komen.

De hartslagpiek van 178 is overigens ook nu weer een meetfout. Ik wist niet wat er aan de hand was toen de Tacx net na de start begon te piepen.