Headset voor op de fiets?

Ik fiets buiten nooit met muziek op mijn hoofd. Maar ik vind het bij de Spinning (en ook de Bodypump) lessen heerlijk om juist op de maat van de muziek te bewegen. Afgelopen week heb ik binnen op de Tacx, een deel van de tijd film gekeken, maar het laatste kwartier naar Tiësto’s Club Life via YouTube.
Voor die laatste toepassing ben ik eigenlijk nog op zoek naar een goede headset, voor die eerste (buiten fietsen) wilde ik er eigenlijk gewoon niet aan vanwege het gevaar van het niet goed kunnen horen van het verkeer én omdat de standaard iPhone oordopjes bij mij nooit blijven zitten op de fiets (heb ik gemerkt).
iMore maakte bovenstaand filmpje tijdens de Macworld 2012. Het gaat hier om headsets genaamd UltraFit van het bedrijf Polk Audio.

Er zijn een viertal types uiteenlopend van $49,95 – $99,95. Handig is dat ze je niet allemaal volledig afsluiten van de buitenwereld. De UltraFit 3000  ($69,95) doet dat wel en is dus eigenlijk alleen geschikt voor binnen op de loopband (heeft blijkbaar wel het beste geluid, maar ook de hoogste prijs), terwijl de UltraFit 1000 er voor zorgt dat je wel nog wat hoort van de omgeving. Ze hebben een kabel die niet in de knoop raakt en een iPod/iPhone afstandsbediening. Daarnaast leveren ze verschillende lengte kabels voor als je de iPhone op je arm of aan je riem vast maakt.

Helaas niet echt moeilijk om niet in de verleiding te komen, want zover ik kan zien kan ik ze niet vanuit Nederland bestellen.

Wat gebruiken jullie op de fiets buiten? Geen muziek? Wel muziek?  En zo ja, welke headset?

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrick de Vos
Patrick de Vos
30 januari 2012 23:00

Buiten gebruik ik geen muziek. Ik vind het niet prettig fietsen als ik het verkeer om me heen niet goed kan horen.
En de ruis van de rijwind om je oren is niet prettig, net of je door de muziek constant windkracht acht hoort.