Fietser versus overstekend paaltje

ATB Tocht de Wekkers Ik was lekker op weg tijdens de toertocht vandaag. Was nog niet gevallen of over de kop gegaan. Maar in de laatste 10km ging het toch nog mis. Ik fietste lekker door op een zeldzaam stukje geasfalteerd fietspad. En toen ik omhoog keek zag ik opeen een overstekend paaltje opdoemen. Zo’n rood/wit gestreept ding dat ze neerzetten midden op een fietspad om te voorkomen dat er auto’s op gaan rijden.

Ik kon in een reflex nog een beetje bijsturen zodat ik niet vol met mijn voorwiel op het paaltje reed, maar raakte hem toch nog flink met zowel mijn linkeronderbeen als met mijn trapper.
Mijn onderbeen was/is vooral pijnlijk, maar gelukkig niet gebroken. Dat geldt niet voor de trapper, die is stuk. Gelukkig alleen maar aan één kant zodat ik toch nog met de SPD vast de route uit kon fietsen.

De nieuwe trapper(s) komen van Rose.nl

SHIMANO pedalen SPD PD-M520 (zwart)
SHIMANO pedalen SPD PD-M520 (zwart)

Ik ben uiteindelijk toch gewoon weer voor hetzelfde model/type gegaan: SHIMANO pedalen SPD PD-M520 (zwart). Ik kon eigenlijk geen reden verzinnen voor een ander type/model. Maar ik hou me aanbevolen voor tips over jouw favoriete model.