F4D Deurne dag 3

Dit bericht is deel 4 van 4 in de serie Fietsvierdaagse Deurne 2018


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 60,65 km
Duur: 2:06:40
Gemiddeld: 28,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 80 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 151 slagen per minuut
Weer: 25°C-30°C, Droog, warm
Omstandigheden: Lekker fietsen al was de route niet altijd geschikt voor racefiets
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Zoals gezegd, ik had er voor gekozen om donderdag krachttraining te doen en de track van die dag van de Fietsvierdaagse Deurne vandaag pas te fietsen. Nou had ik vanochtend ook al Bodypump gedaan, maar op een zaterdag is dat een stuk gemakkelijker te combineren dan aan het einde van een werkdag.

De route was semi-geschikt voor een racefiets. Er waren 3 stukken waar gravel/grind lag. Twee keer besloot ik om te rijden, het laatste stukje was zo kort dat ik aan het einde van het rechte pad kon zien dat er weer asfalt lag. Was niet het meest ideale stukje maar ok. De route door het winkelcentrum van Horst was ook eentje die op een donderdagochtend wellicht redelijk gaat, maar op een zonnige zaterdagmiddag met een racefiets door het voetgangersgebied navigeren (fietsers zijn er toegestaan, maar dat lijken de meeste voetgangers niet te weten of willen weten), is verre van ideaal.

Van de vier routes was deze, denk ik, voor de echte Fietsvierdaagse liefhebber, het minst interessant. Veel lange rechte stukken. Maar voor een racefiets best te doen.