Erg Sabina + Small Giftun

Dit bericht is deel 2 van 10 in de serie Hurghada 2018

Duik nr: 159
Locatie: Erg Sabina
Tijd in / uit: 10:34 – 11:41
Flesdruk in / uit: 200 – 70 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 14,6 meter
Gewicht lood: 8+2 kg
Zicht: 3 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  
Gids: Abdu
Buddy: Marit + Josine + Niek

Duik nr: 160
Locatie: Small Giftun
Tijd in / uit: 13:55 – 14:56
Flesdruk in / uit: 200 – 50 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 21,0 meter
Gewicht lood: 8+2 kg
Zicht: 2 smilies
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 21°C
Omstandigheden:  Zout |  Boot  | Stroming
Gids: Abdu
Buddy: Marit + Josine + Niek

De eerste duik bij Erg Sabina leverde een mooi schouwspel op van glasvisjes die in grote scholen om een met koraal begroeide rots zwommen. Daar tussendoor trompetvissen en tonijn (zie ook de foto hierboven) die op jacht waren maar die uit de zwem moeilijk een individueel visje konden pikken.
Bij de duik op Small Giftun werden we met de Zodiak afgezet op onze startplek. Dat was voor ons voor het eerst, maar eigenlijk geen enkel probleem, je laat je gewoon achterover het water in rollen. Het voordeel hiervan was dat de Red Sea Star aan het eindpunt van onze duik kon gaan liggen en we de stroming mee hadden tijdens de hele duik. Super relaxed dus.

Foto’s vandaag door Pierre, Marit en Niek.

Deel dit bericht:

Een gedachte over “Erg Sabina + Small Giftun”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog