Strandduik Hurghada

Dit bericht is deel 1 van 6 in de serie Hurghada 2017

Duik nr: 111
Locatie: Hurghada strandduik
Tijd in / uit: 11:37 – 12:44
Flesdruk in / uit: 200 – 80 bar (fles: 12 liter, aluminium)
Diepte Max: 9,8 meter
Gewicht lood: 10 kg
Zicht: 2 smilies 1 smilie
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 31°C
Temperatuur (bodem): 22°C
Omstandigheden: Zout | Kant | Boot
Gids: Jessica
Buddy: Marit + Niek + Josine

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Vimeo framework” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Tja, dat was even een tegenvaller in de categorie “het weer doet nou eenmaal wat het wil, ook in Egypte”. Toen we op zondag 23 april aankwamen in Hurghada viel het al op dat het zicht buiten het vliegtuig verre van goed was. Er was sprake van een heuse zandstorm. Dat maakte ons voor die zondag nog niets uit aangezien we toch pas op maandag zouden gaan duiken. Maar op maandag, toen we allemaal al aan boord van de Red Sea Star zaten, bleek het weer voor de kustwacht tóch weer te slecht te zijn geworden (’s ochtends vroeg was het zicht beter dan tegen 8 uur) en mochten we wéér niet uitvaren. Nou ja, dan nog maar een dagje bijslapen en luieren, drie dagen achter elkaar niet kunnen uitvaren, dat was nog nooit voorgekomen. Maar toen we op dinsdag aan boord kwamen, bleek het ook nu niet mogelijk om uit te varen. Het was iets wat ook andere duikers (die er al heel wat jaren meer dan kwamen dan wij dat doen) nog niet eerder meegemaakt hebben.

Gelukkig konden we wel een kantduik maken vanaf de boot zodat we die dinsdag eindelijk weer de Rode Zee onder water konden bewonderen. Zie hieronder voor de foto’s, als je er op klikt krijg je een grotere versie:

Deel dit bericht:

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog