Cirkewwa (nachtduik)

Dit bericht is deel 5 van 9 in de serie Malta 2015
(klik voor grotere versie)
(klik voor grotere versie)

CirkewwaDuik nr: 72
Locatie: Cirkewwa
Tijd in / uit: 17:36 – 18:23
Flesdruk in / uit: 210 – 110 bar (fles: 12 liter, staal)
Diepte Max: 23,2 meter Gem: 11,3 meter
Gewicht lood: 4 kg
Zicht: smilie2 smilie2 (20 meter)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 25°C
Temperatuur (bodem): 23°C
Omstandigheden: Zout | Kant | Nacht
Gids: Tom
Buddy: Niek, Marit, Josine

Mijn derde duik van de dag was een nachtduik bij Cirkewwa. Voor wie duikt is het bekend: een duikplek ziet er ’s nachts heel anders uit dan overdag. Dus dat we hier al eerder geweest waren (en de dag erna weer terug zouden komen) was geen probleem.
Het was een relaxte avondduik, geen super sensationele dieren gezien, eigenlijk vergelijkbaar met overdag (klinkt dat verwend?). Maar van de andere kant was het natuurlijk ook wel een uitdaging om diepe indruk op me te maken na de twee duiken eerder vandaag. Lekker duik.
Cirkewwa Cirkewwa Cirkewwa Cirkewwa
Vandaag ook geleerd dat de Canon S120 een vervelende ‘feature’ heeft: het knopje voor de flitser zit aan de zijkant en zelfs de (duurdere) Ikelite behuizing heeft geen knopje waarmee je de flitser omhoog kunt zetten als de camera eenmaal in de behuizing zit. Bij de Canon G16 in de Fantasea behuizing kan dat wél. En natuurlijk kwamen we daar pas achter toen we net afgedaald waren. Betekende dus dat we maar één functionerende camera hadden tijdens deze nachtduik want foto’s maken zonder werkende flitser of bij alleen het schijnsel van je eigen lamp, dat gaat niet. Voortaan dus altijd de flitser omhoog! (of toch maar een tweede flitserset kopen…)