Grevelingenmeer – Den Osse Kerkweg

Dit bericht is deel 1 van 5 in de serie Duiken Zeeland Pinksteren 2015

Den Osse Nieuwe Kerkweg Duik nr: 40
Locatie: Den Osse Nieuwe Kerkweg
Tijd in / uit: 11:23 – 12:03
Flesdruk in / uit: 200 – 90 bar
Max. Diepte: 10,2 meter
Gewicht lood: 8 kg
Zicht: smilie2 (30 cm – 3 m)
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 15°C
Temperatuur (bodem): 13°C
Omstandigheden: Zout | Kant Deining
Buddy: Marit

Nadat we met Hemelvaart kennis hadden mogen maken met het toen nog best frisse water van het Grevelingenmeer, waren we nu terug voor het Pinksterweekend. Die paar graden extra maken veel uit. Sowieso was het weer best aardig, niet heel warm (op zondag was het een stuk warmer).

Door het WK konden we alleen rechts van de pier duiken. Dat was op zich jammer omdat de linkerkant (inderdaad de plek waar voor het WK gedoken werd). Vandaag gingen we in twee aparte buddyteams: Josine en Niek gingen met René (gids) mee. Marit en ik gingen samen het water in voor een navigatie-oefening: we wilden het navigeren met de kompas oefenen. Eerste doel: de reefballs. We hadden het ons deze eerste duik niet gemakkelijk gemaakt, we wilden een L-vorm zwemmen, dus eerst recht naar het noorden totdat we een diepte van ongeveer 10 meter zouden bereiken en dan pal naar het westen. Eerste “foutje” was dat de reefballs op 8 meter diepte liggen, dus we hadden er in theorie recht lang kunnen zwemmen. Maar voor het overige ging het eigenlijk best goed. Het zicht was soms ontzettend slecht, zeker vanaf het moment dat in het diepere stuk terecht kwamen waar het snel van een meter of 2-3 naar een meter of 6-8 ging. Daar was het een kwestie van elkaar goed in de gaten houden en écht op het kompas navigeren. Totdat we opeens de eerst reefball onder ons zagen. Yes!

Ik had de GoPro bij me, maar het verwerken van die video’s tot iets wat online kan kost heel wat meer werk dan de foto’s van RAW naar JPG omzetten. Josine en Niek hadden de Canon bij zich en zij hebben de foto’s bij dit bericht gemaakt. Al met al geen heel lange duik, maar wel heel leerzaam.
Den Osse Nieuwe Kerkweg Den Osse Nieuwe Kerkweg

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties