Rondje Bree


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 121,51 km totaal
Duur: 04:13:47
Gemiddeld: 28,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 76 omwentelingen per minuut
Weer: 16,0°C-27,0°C, droog, windje vanuit het zuiden
Omstandigheden: Ideaal fietsweer, maar zwaar na 2 weken duiken!
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Astronauten hebben er last van als ze na een verblijf in de ruimte terug keren op aarde. Ik heb er last van als ik na 2 weken zweven in het water en goed eten en uitrusten weer voor het eerst op de fiets stap. Sowieso had ik ook de weken ervoor niet veel gefietst, dus om nou te zeggen dat mijn fietsconditie optimaal is…
Ik had mijn benen maandagavond meteen bij terugkomst al even opgewarmd tijdens een uurtje Bodypump, maar deze 120 kilometer waren toch wat zwaarder werk. En hoewel Garmin Connect zegt dat de wind maar met 6 km/uur vanuit ZZO kwam, duwde hij toch steven tegen op het eerste traject.
En ter verdediging wil ik ook nog wel stellen dat de Garmin vandaag heel erg streng was. In Helmond zat ik nog op 28,9 km/uur gemiddeld, maar alleen het uitstapje naar de snackbar om wat drinken te kopen zorgde er al voor dat hij omlaag donderde naar 28,7 km/uur gemiddeld. In nog geen 100 meter fietsen dus. Niet dat ik op het laatste stuk daarna nog in staat was om echt heel veel snelheid te maken, maar goed.

De kop is er in ieder geval weer af. Vrijdag gaan we richting Londen, dan kan ik zaterdag daar nog wat rustige kilometers maken als ik de inschrijfpapieren op moet gaan halen en dan zondag 160 kilometer tijdens de Prudential RideLondon-Surrey 100. Het weercijfer voor zondag kan bijna alleen nog maar beter worden dan de huidige voorspelling:
Schermafdruk 2014-08-06 21.34.25

 

Positief blijven dus. 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
1 Reactie
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
6 augustus 2014 21:55

RT @Koene_Rem: Rondje Bree via @PeterMcAllister http://t.co/AwQVlICVdf