Dragon’s Nose

Schildpad! Duik nr: 24
Locatie: Dragon’s Nose
Tijd in / uit: 11:13 – 12:13
Flesdruk in / uit: 180 – 80 bar
Max. Diepte: 13,4 meter
Gewicht lood: 4 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 32°C
Temperatuur (bodem): 24°C
Omstandigheden: Zout | Boot
Gids: Milou Geurts
Buddy: Marit Gorissen
Ook de eerste duik van de zondag ging richtig Dragon’s Nose. Eigenlijk bleken we voor het strand ingeboekt te staan, terwijl wij dachten met de boot te zullen gaan duiken. Maar gelukkig geen probleem, er was nog plek op de boot. Het was ook best onstuimig op zee, dus daarom was de keuze voor het beschutte Dragon’s Nose logisch.
Best een aantal mooie dingen gezien onderweg: weer een paar zeegodinnen, schorpioenvissen en kardinaal vissen. Maar dé gast van de dag zie je heel vaag op de foto hierboven. We waren net bij een wand foto’s aan het maken van schorpioenvissen (Marit had deze duik de camera) toen ik me omdraaide naar de vlakte achter me. Ik slikte bijna mijn ademautomaat in want ik zag een schildpad voorbij komen zweven.
Schilpadden zijn heel zeldzaam bij Plakias. Gemiddeld zo 1 of 2 per jaar. Bij de crew van Dive2Gether geldt daarom de regel: het is pas echt een schildpad als er fotobewijs van is. Nou waren er drie camera’s in onze groep, maar omdat de schildpad voor ons van links naar rechts en van ons af zwom is bovenstaande foto het beste bewijsmateriaal dat we hadden (als je er op klikt krijg je een grotere versie). Gelukkig maar overigens, want nu konden we het tenminste ook bewijzen.
Ik weet het, er zijn plekken op deze aarde waar je onder water haast struikelt over de schildpadden, maar voor hier was het super speciaal. Dat wij toevallig op dát moment, op die diepte (11-12 meter) waren toen die schildpad voorbij kwam. Wauw!
R1074194.jpg R1074234.jpg
Op de foto hierboven nog een zeegodin, nu eentje die op haar dooie gemak haar hele lengte liet zien.