Shinaria Beach

SlakjeDuik nr: 19
Locatie: Shinaria
Tijd in / uit: 14:25 – 15:20
Flesdruk in / uit: 200 – 100 bar
Max. Diepte: 10,1 meter
Gewicht lood: 4 kg
Zicht: smilie2 smilie2 smilie2
Computer: Zoop
Temperatuur (lucht): 35°C
Temperatuur (bodem): 22°C
Omstandigheden:  Zout | Kant
Gids:  Tymen Roelofs
Buddy: Marit Gorissen

Na de Tune-up en de eerste duik was het tijd voor lunch in de Taverne bij het strand. Bij de tweede duik bleek maar weer eens dat je altijd op moet blijven letten. We lagen allemaal namelijk pas net in het water (dus nog bóven water) toen Josine riep “Sepia’s!!”. Ik dacht eerst dat ze die inwendige schelpen bedoelde die je hier in Nederland ook wel eens op het strand tegen komt. Maar het waren levende en tamelijk grote sepia’s die tot bijna aan het strand gekomen waren. Helaas geen foto’s van, maar wel gewoon met eigen ogen kunnen zien. Het zouden niet de laatste sepia’s zijn tijdens deze vakantie, maar het waren (in ons derde jaar op deze plek) wel de eerste sepia’s die ik ooit gezien heb. Wauw.

Als je je afvraagt wat dat minuscule ding op de foto hierboven is, dat is een groene fluweelslak, een van de vele minuscule slakjes die een goede oefening zijn voor de macro-functie van je fototoestel. De foto is gemaakt door Tymen, wij hadden de eerste dag nog geen toestel bij ons.
Vanmiddag ook voor het eerst, heel in de verte, trompetvissen gezien. Was een beetje teleurstellend omdat ze zo ver weg waren, maar daar zou tijdens de nachtduiken en zelfs bij het snorkelen in de baai in de loop van de week nog wel verandering in komen. Indrukwekkende vissen:

IMG_0087.jpg
De foto is van tijdens de nachtduik en gemaakt door Thomas van Walstijn.