Rondje Maasbree – Sevenum – Ysselsteyn


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 60,8 km totaal
Duur: 01:55:28
Gemiddeld: 31,6 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 89 omwentelingen per minuut
Weer: 18,0°C-25,0°C, droog, beetje wind uit het ZO (8 km/uur)
Omstandigheden: Heerlijk fietsweer!
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Een dag thuiswerken heeft voordelen. Je kunt ongestoord doorwerken, stukken lezen en stukken produceren. Maar het heeft ook als nadeel dat je nog minder dan anders achter je bureau uit komt. En als het dan zo’n mooi weer is als vandaag, dan kriebelt het natuurlijk wel als het vijf uur is. Dus een snelle route gepland. Waar naar toe? Wind was er niet veel en hij draaide volgens buienradar alle kanten op. Omdat ik net op dat moment een bericht van Koene Rem binnen kreeg op Facebook viel de keuze op de richting van Maasbree. Daar was ik immers met de fiets nog niet geweest. Dus werd het een rondje Maasbree – Sevenum – Ysselsteyn. Ongeveer 60km, dus 2 uurtjes fietsen. Moest kunnen voor het avondeten (nou ja, ik zou na eten, de rest wilde ik niet laten wachten).

Solo een nieuwe route volgen op de Garmin is altijd een wisselende ervaring. Ik had een globaal idee welke richting ik op moest, maar moest uiteraard ook goed de Garmin in de gaten blijven houden. Die wist het ook niet altijd. Soms was “straight” (rechtdoor) formeel gezien correct, maar betekende dat van de afbuigende doorgaande weg afslaan. In Maasbree miste ik ongezien een afslag en kwam in het centrum van Maasbree terecht. Waar ik dacht even tussendoor te kunnen steken, kwam ik bij een fietspaadje terecht dat uiteindelijk een doodlopend grindpad werd. Grrrrrr.

Terug, en weer op de juiste route uitgekomen. Daarna ging het nóg een paar keer mis. Richting Sevenum wilde de Garmin me een niet bestaande weg op hebben. Toen ik uiteindelijk in Sevenum op de Garmin de route weer zag, moest ik weer door een woonwijk heen. Als je op de Garmin pagina bij de “Timing” (snelheid) kijkt, dan kun je die stukjes precies aanwijzen. Nou ja, verder maar weer. Bij Horst wist ik dat ik twee opties had: direct via America richting Deurne terug, of via een omweggetje. Ik koos voor dat laatste, dus eerst stuk naar het noorden en pas bij Ysselsteyn het fietspad op langs de weg tussen Venray en Deurne. Het is ongelofelijk, maar Strava geeft me voor dit stuk een derde snelheid ooit. Kan natuurlijk kloppen, want ik heb het traject 2 keer eerder geklokt met de wind in de rug. Maar vandaag had ik de wind tegen. En dan vind ik 34,3 km/uur gemiddeld over die 6 kilometer helemaal niet verkeerd. Wat was dat heerlijk afzien zeg. Ik wist dat het een te overzien stuk was, je fietst er vrij van de auto’s, dus kunt lekker doortrekken. Mijn benen begonnen na bijna twee uur al een beetje te piepen, maar ik bleef gewoon gas geven. De helft van het stuk heb ik zelfs met mijn handen in de beugels gefietst. En dat is (tja) voor mij voor het eerst. Wil niet zeggen dat ik het nou elke keer ga doen of bij elke afdaling, maar die paar kilometer zat ik zo in een flow én zat ik zo laag om niet te veel wind te vangen, dat het gewoon logischer en prettiger voelde dan de handen op het stuur.

Het totaal gemiddeld voor de 60 kilometer kwam uiteindelijk op 31,6 km/uur. Oef, dat voelde ik wel. Maar daarom ook heerlijk even de spieren los gemaakt na een dag binnen werken. 🙂

Heen en weer in Maasbree#1 Geen weg...#2 Weg? (niet verhard neem ik aan)#3

 

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Koene
23 april 2014 19:53

Had maar even aangebeld, ik had je de weg 1-2-3 gewezen #HupOpWeg

trackback

Rondje Maasbree – Sevenum – Ysselsteyn. 60km lekker de benen los gooien. http://t.co/542bw898vh #gatochfietsen http://t.co/LdhdovWsA6