Aftellen naar de Prudential Ride London-Surrey 100

Prudential_Ride Ik was helemaal in de veronderstelling dat ik er al over geschreven had, maar kan er geen vermelding van vinden dus alsnog een “aftellen naar…” bericht.

Vorig jaar tijdens de zomer waren we toevallig in Londen terwijl daar de eerste editie van een nieuw jaarlijks fietsevenement plaats vond: de Prudential Ride London. Doel was o.a. om het fietsen in en om de stad te blijven stimuleren na de Olympische Spelen van 2012 in Londen. Tijdens het weekend vonden o.a. wielerwedstrijden plaats van junioren, dames en rolstoelfietsers met als afsluiting de profs op zondagavond.
Op zaterdagochtend kon je een route van zo’n 8 mijl dwars door de stad fietsen en op zondagochtend/middag vond er een grote toertocht plaats. Lengte: 100 mijl (160 km) met start vanaf het Olympisch Stadion en finish op de Mall, midden in hartje London. Qua verkeer was het een chaos, zelfs de straat over kunnen steken was al een gedoe omdat de Britten het afzetten van zo’n straat heel serieus nemen.

Maar…één ding was ook al snel duidelijk: dit wilde ik ook!
Het was allemaal niet heel vanzelfsprekend. Je moet je in november inschrijven en dan wordt geloot. Er zijn een aantal uitzonderingen, zoals veel geld verzamelen voor een liefdadigheid, maar ik heb inmiddels verhalen gelezen van mensen die al twee jaar op rij (dus zowel vorig jaar als nu) niet ingeloot waren. Er mochten namelijk 80.000 mensen aanmelden voor de loting.
Vakantie UK 2013 Vakantie UK 2013 Vakantie UK 2013
Ik heb echter geluk gehad. Ik ben namelijk ingeloot voor de rit van dit jaar. 🙂
Qua afstand moet het allemaal wel lukken. Het is 10 augustus, voor mij redelijk midden in de vakantie, net eigenlijk weer de opstart van het tweede deel van het seizoen. Maar als het dit jaar net zo’n mooi weer wordt als vorig jaar en het dan weer net zo druk in Londen wordt, dan is het gegarandeerd een kippenvel moment. En als het slecht weer is, tja, dan maak ik ook eens op de fiets kennis met de 4 seasons in a day waar het Verenigd Koninkrijk berucht om is. Hoe dan ook, ik heb er nu al zin in.