Gezien: De Tour van Bauke

Ik had hem live gemist, maar tegenwoordig kun je dit soort documentaires gelukkig ook gewoon online terug kijken (ik weet overigens niet hoe lang bovenstaande video beschikbaar blijft!).
Het is een korte documentaire over het Belkin wielrenteam tijdens de Tour de France van 2013. Een cameraploeg volgde het team dat dit jaar de eigen doelstellingen niet helemaal haalde (geen bolletjestrui, geen etappeoverwinning), maar wel heel lang heel goed mee deed voor het klassement.
En mooi was eigenlijk ook om te zien dat de heren in de volgauto (teammanager Nico Verhoeven en ploegleider Frans Maassen) eigenlijk wel een beetje teleurgesteld ogen met de 6e en 13e plek van respectievelijk Bauke Mollema en Laurens ten Dam. Vooraf hadden ze er ongetwijfeld voor getekend, maar nu lijkt het alsof je ze ziet denken “Wat als Bauke niet wat ziek was geweest in de bergen? Waar had hij dan wel niet kunnen staan?”.

De documentaire geeft ook maar weer eens mooi weer hoe zo’n ronde voor de renners is. Kortom, gewoon even op de iPad opstarten en bekijken zolang het nog kan.