Op weg naar Diekirch

Diekirch-Valkenswaard OK, dat was/is nog even rennen en vliegen vandaag. Boodschappen, was draaien, tas inpakken (waar lagen de slaapzakken ook al weer…) en dan zo meteen richting Veldhoven waar we vanmiddag om half 2 met de bus gezamenlijk richting Diekirch rijden. Daar overnachten we dan in huisje op de camping Op Der Sauer om dan morgenvroeg om een uur of 7 op de fiets te stappen voor de tocht richting Valkenswaard.

Een PDF met routebeschrijving is hier online te downloaden. Daar staat ook een ZIP met een GPX-bestand, maar ik kreeg Google Maps niet zover dat die hem wilde laten zien (ook Garmin Connect wilde hem niet importeren), dus die hou je even tegoed totdat ik mijn eigen gefietste track online plaats.

De tocht is zo’n 260km en gaat onderweg over een paar stevige heuvels heen, het exact aantal hoogtemeters wisselt van jaar tot jaar (en is vaak ook beetje afhankelijk van meetmethode) maar het zijn er ruim meer dan 2.000 meter. Het blijkt nog steeds moeilijk om aan niet-fietsers uit te leggen hoeveel dat is, maar neem maar van mij aan dat het best een eindje omhoog en weer omlaag is (zie ook het profiel hieronder)
hoogteprofiel_diekirch

Mijn voortgang morgen is in ieder geval te volgen via de website van de organisatie van Diekirch-Valkenswaard. Daar staan nu pas de namen van 2 deelnemers, maar morgenvroeg zijn het er ruim 1.000. Je kunt daar zien hoe laat we bij de vier posten aankomen en dan steeds op basis daarvan een schatting van de binnenkomst in Valkenswaard. Het schijnt daar elk jaar een gezellig feest te zijn (ben er nog nooit eerder bij geweest), dus als je zin heb, kom er ook naar toe!

Mogelijk ben ik ook nog (in meer detail) te volgen via mijn Endomondo profiel maar dan moet ik zo in de bus nog even wat dingen regelen met betrekking tot roaming internet (aangezien we het grootste deel van de tocht in het buitenland fietsen).
Hoe dan ook, ik heb er zin in, mijn lijf heeft er zin in, het moet morgen in principe ook gewoon allemaal gaan zolang ik het materiaal heel weet te houden in de afdalingen komt het allemaal wel goed. En natuurlijk hoor je achteraf hier ook weer hoe het was! 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
3 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
trackback
30 augustus 2013 11:56

Ik heb er zin in! Morgen lekker 260km fietsen van Diekirch naar Valkenswaard met onderweg ruim 2000 hoogtemeters. 🙂 http://t.co/N53mmT8eF6

trackback
30 augustus 2013 15:20

@hschrijen Ik zit in de bus naar Diekirch (Luxemburg). Morgen fietsen we terug http://t.co/fXJsAC9tKJ ging dus niet helemaal lukken 🙂

Koene
30 augustus 2013 18:52

Heel veel succes en zeker veel plezier (y)