Leudaltocht (afgebroken)


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Garmin website
Totaal: 31,44 km totaal
Duur: 01:04:26
Gemiddeld: 29,3 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 80 omwentelingen per minuut
Weer: 12,0°C-16,0°C, droog, mooi fietsweer
Omstandigheden: Op het hevig gekraak van mijn fiets na perfecte omstandigheden. 🙁
Gereden met: de  Ridley Fenix Classic

Het zag er prima uit vanochtend. Lekker weer voor een tocht van 130 km. Maar dat pakte even anders uit. Mijn fiets had last van een nogal heftig gekraak / getik. Ik wist niet waar het precies door kwam, maar het leek vanuit de trapas te komen. Het waren niet de trappers, want als ik de trapper achteruit draaide, terwijl ik naast de fiets stond, hoorde ik het ook. Maar dus zeker ook als ik wel trapte. Dus gemiddeld 80 keer per minuut. En hard. Ik neem aan omdat het frame als klakkast diende.

Het fietsen zelf ging op zich prima, ware het niet dat ik helemaal gek werd van het gekraak én me er toch ook wel zorgen over maakte. Wat als het iets ernstigs was in mijn trapas? Draaide ik het dan niet helemaal de vernieling in als ik door ging? Wat als ik straks halverwege, zo in de buurt van Roermond opeens stil stond. Ik was met de auto naar Veldhoven gereden, dus even naar huis bellen om me op te laten halen was er dan niet bij. Dus daarom het zekere voor het onzekere genomen en weer omgedraaid na zo’n 15 km. Balen.

[update 21-6-2013] Vandaag de fiets weer opgehaald. Ze hadden de trapas helemaal uit elkaar gehaald, daar was niets mis mee. Opnieuw ingevet en in elkaar gezet en het geluid was weg. Enige mogelijke verklaring die ze konden geven was dat het vet weggespoeld was door de regen. Ik weet dat dat een nette manier is om te zeggen “wellicht heeft u de tuinslang er op gezet en zo het vet weggespoeld”, maar als ik iets zeker weet is dat deze fiets alleen kennis gemaakt heeft met een spons en water zónder sop. Nou ja, eerst maar eens een testrit komend weekend en dan zien of het geluid weg blijft.

Deel dit bericht:

1 Comment

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog