Uitdaging voor 2013: Diekirch-Valkenswaard


Het zal vast niet de enige uitdaging van dit seizoen worden, maar voorlopig het is wel de grootste uitdaging waar ik me aan verbonden heb. Dit jaar ga ik voor het eerst meefietsen met Diekirch-Valkenswaard een rit over 250 kilometer vanuit Diekirch in Luxemburg naar Valkenswaard op 31 augustus 2013. In kilometers niet eens zo heel veel verder dan de 235 kilometers van de Fietselfstedentocht die ik die jaar op 19 mei voor de tweede keer zal fietsen, maar wel met iets meer hoogtemeters. Want waar het in Friesland vooral vlak is bevat de route vanuit Luxemburg zo’n 2.400 hoogtemeters. Gelukkig wel allemaal in het begin, het wordt naar Nederland toe steeds vlakker.

Ik ga naar Luxemburg met (o.a.) mijn collega Patrick de Vos die de tocht al vaker gefietst heeft en via hem met fietsclub De Witte Dame uit Veldhoven. We gaan dan op 30 augustus met de bus en fietsen naar Luxemburg en fietsen op de zaterdag terug. Ik begreep dat er ook mensen waren die op donderdag met de fiets heen gingen, maar dat laat ik toch maar even aan de veteranen over! 🙂

Natuurlijk onderschat ik de tocht niet, maar eigenlijk heb ik er vooral ontzettend veel zin in. Het is zo’n tocht die meteen tot de verbeelding sprak toen ik er over hoorde. Een beetje wel als de Fietselfstedentocht. En ik heb gewoon ook wel het gevoel dat ik dit seizoen, zeker tegen de tijd dat het eind augustus is er gewoon ook helemaal klaar voor ben. 🙂

0 0 stemmen
Artikelbeoordeling
2 Reacties
Oudste
Nieuwste Meest gestemd
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties
Patrickp
Patrickp
9 april 2013 22:51

Gaat helemaal goed komen!
Ik heb nog even nagekeken in mijn ritten van 2011. Toen stond mijn teller op 268 km en 2650hm. Niet dat je denkt na 250km ik ben er 😉