Uitdaging voor 2013: Diekirch-Valkenswaard


Het zal vast niet de enige uitdaging van dit seizoen worden, maar voorlopig het is wel de grootste uitdaging waar ik me aan verbonden heb. Dit jaar ga ik voor het eerst meefietsen met Diekirch-Valkenswaard een rit over 250 kilometer vanuit Diekirch in Luxemburg naar Valkenswaard op 31 augustus 2013. In kilometers niet eens zo heel veel verder dan de 235 kilometers van de Fietselfstedentocht die ik die jaar op 19 mei voor de tweede keer zal fietsen, maar wel met iets meer hoogtemeters. Want waar het in Friesland vooral vlak is bevat de route vanuit Luxemburg zo’n 2.400 hoogtemeters. Gelukkig wel allemaal in het begin, het wordt naar Nederland toe steeds vlakker.

Ik ga naar Luxemburg met (o.a.) mijn collega Patrick de Vos die de tocht al vaker gefietst heeft en via hem met fietsclub De Witte Dame uit Veldhoven. We gaan dan op 30 augustus met de bus en fietsen naar Luxemburg en fietsen op de zaterdag terug. Ik begreep dat er ook mensen waren die op donderdag met de fiets heen gingen, maar dat laat ik toch maar even aan de veteranen over! 🙂

Natuurlijk onderschat ik de tocht niet, maar eigenlijk heb ik er vooral ontzettend veel zin in. Het is zo’n tocht die meteen tot de verbeelding sprak toen ik er over hoorde. Een beetje wel als de Fietselfstedentocht. En ik heb gewoon ook wel het gevoel dat ik dit seizoen, zeker tegen de tijd dat het eind augustus is er gewoon ook helemaal klaar voor ben. 🙂

Deel dit bericht:

2 gedachten over “Uitdaging voor 2013: Diekirch-Valkenswaard”

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog