Wahoo “Reflect” fietscomputer

Some contents or functionalities here are not available due to your cookie preferences!

This happens because the functionality/content marked as “Google Youtube” uses cookies that you choosed to keep disabled. In order to view this content or use this functionality, please enable cookies: click here to open your cookie preferences.

Nee, ik heb niet wéér een nieuw apparaat voor op mijn fiets gekocht. Maar ik wilde de Wahoo RFLKT (“Reflect”) hier toch even noemen. Het is een apparaat de bedoelt is voor op het stuur van je fiets, maar in tegenstelling tot bijvoorbeeld een Garmin Edge, is het geen zelfstandige fietscomputer, maar een afstandsbediening / randapparaat voor je iPhone 4S of iPhone 5. Het apparaat maakt daarbij gebruik van Bluetooth 4.0 (Smart), de nieuwe energiezuinigere versie van Bluetooth die je ook kunt vinden in de Wahoo Cadansmeter (voor snelheid en trapfrequentie) en de Wahoo Hartslagmeter.

Het idee is dat je iPhone de verbinding met al die apparaten voor zijn rekening neemt, ‘veilig’ in je shirt kan blijven zitten (je zou mijn shirt eens moeten zien na een MTB-tocht of een fietstocht in de regen) terwijl je de RFLKT op je stuur vast maakt om de data te kunnen zien die de iPhone verzameld en om de app op de iPhone aan te sturen. Je kunt bijvoorbeeld je muziek wisselen (ik luister *nooit* muziek als ik buiten fiets, veel te gevaarlijk), een nieuwe ronde markeren etc.

De RFLKT moet bijna 130 dollar kosten (nog geen NL prijs bekend), een cadansmeter zo’n 60 dollar (in NL zo’n 55 euro) en de hartslagmeter kost 80 dollar (in NL zo’n 65 euro). Als je al een iPhone hebt, dan ben je dus zo’n 200 euro kwijt voor een complete set. Dat is een stuk minder dan een Garmin Edge 810 die als complete bundel bijna 500 euro moet kosten, maar dan hoef je je iPhone niet mee te nemen op de fiets (behalve als je live je positie wilt doorsturen).

Voorlopig gaat hij op het stapeltje “heel mooi, maar tenzij iemand er eentje aan me wil uitlenen, zal het bij kijken op een afstandje blijven”.

Deel dit bericht:

2 Comments

  1. Hmm, je vergelijkt hem met een edge 810. Maar zo te zien kun je er niet mee navigeren, maps tonen om routes mee te rijden.

De reacties zijn gesloten.

Op deze website wordt gebruik gemaakt van tools die kleine bestanden (cookies) op je computer opslaan. Cookies zijn veilig en worden gebruikt de site goed te laten werken en om (anonieme) gebruiksrapportages te maken (technische cookies). Andere cookies, zoals van YouTube of Addthis kun je naar wens uitschakelen, maar dan werkt die functionaliteit (uiteraard) ook niet. Je kunt via dit voorkeurvenster schakelen tussen je keuze. Lees meer over het privacybeleid van dit weblog