Drielandentocht op 12 mei?


Grotere kaart weergeven

Omdat het zondag Moederdag is, en ik (gelukkig) drie lieve moeders om me heen heb, vind ik niet dat ik een halve dag op pad mag/moet/kan gaan om een toertocht te fietsen. Dus daarom ging ik op zoek naar een tocht op zaterdag. Natuurlijk eerst bij de NTFU. Ik kan helaas niet linken naar een zoekopdracht voor 12 mei, maar er zijn 20 toertochten in Nederland op 12 mei. Helaas niet binnen 50km van mijn woonplaats/postcode (5754). Wel binnen 75km, claimt de kalender, want Schoonhoven, Soest en Ede liggen toch écht meer dan 75km van Deurne.

Hoe dan ook, ik kwam (na een tip van Patrick) uiteindelijk terecht bij toertochten in België. Dat is immers dichter bij Deurne (let wel, ik woon in het Nederlandse Deurne, niet in Deurne bij Antwerpen) dan Soest. Ook daar natuurlijk veel tochten die toch wat ver weg starten, maar eentje van die niet-zo-heel-dicht-bij tochten was As-Mönchengladbach-As. Er is niet veel info over te vinden (kosten?), ik vind hier de pagina van de club, ik zal het mailadres nog even gebruiken om bevestigd te krijgen dat hij gewoon door gaat. Maar het sprak me wel aan: starten in België, dwars doorsteken door Limburg (Nederland), dan naar Duitsland en weer terug. Ik ga uiteraard voor die van 145km, ik heb de kilometers hard nodig.

Dus voorlopig gaat dit het hem worden a.s. zaterdag. Uiteraard neem ik deze keer wel weer de juiste kleding mee, het ziet er naar uit dat het niet heel warm wordt en ook niet helemaal droog blijft.
Heb je zin om mee te fietsen? Laat het me dan even weten, het is dik 100km rijden vanuit hier, dus ik denk niet dat ik de vroege starttijd van 7 uur helemaal ga halen, maar ik heb zaterdag dan ook iets minder haast, dus dat maakt niet zo heel veel uit.

p.s. ik heb op de kaart hierboven geen lijn uitgezet tussen startpunt (As) en keerpunt (Mönchengladbach) omdat ik niet weet hoe de route precies loopt. Gezien de afstand tussen beide plaatsen, kan het echter haast niet anders dan een bijna zo kort mogelijke route van As naar Mönchenbladbach en terug zijn.