Training van de maand februari 2012

 

Tacx Real Life Training
Duur: 01:14:59
Afstand: 32,73 km
AVG Slope: 0,6 %
Snelheid
MAX: 30,8 km/u
AVG: 26,19 km/u
Cadans
MAX: 102 RPM
AVG: 92 RPM
Vermogen
MAX: 201 Watt
AVG: 135 Watt
Energie: 2429,5 kJ
Hartslag
MAX: 163 BPM
AVG: 124 BPM

De titel bij dit bericht klopt niet helemaal. Ik heb inderdaad de training van de maand februari 2012, afkomstig van de Tacx website, gebruikt voor de training van vanavond, maar ik kan niet stellen dat ik de training van de maand gereden heb. Ten eerste niet omdat de totale training 1 uur en 50 minuten duurt en ik heb hem een dik half uur korter gemaakt. Daarnaast zag ik pas achteraf dat ik aan alleen het TTS-bestand (dat gaat in de Tacx software en zorgt er voor dat de weerstanden op de juiste momenten zwaarder danwel lichter worden) niet voldoende had.

Er zat ook een tabel bij met de veronderstelde instelling van je versnellingen en je trapfrequentie.

En daar had ik me helemaal niet aan gehouden (logisch, want ik had me niet gerealiseerd dat die er ook gewoon bij hoorde. Nou lag op zich mijn trapsnelheid niet zo heel veel onder de aangegeven snelheid (gemiddeld zat ik op 92RPM terwijl ik op de meeste plekken 100-110 had moeten hebben), maar de instelling van mijn versnellingen zou ik echt niet meer weten. In de tabel staat Sm voor Small ring in front of bij een triple, de middle ring en Bg staat voor big ring in front. Het getal dat er dan achter staat is het aantal tanden achter. Ik weet zeker dat ik bij de stukken die omhoog gingen géén gebruik gemaakt heb van het grote blad voor, maar juist van het middelste blad.

Nou ja, het was een lekkere training, ook zonder dat me hier aan gehouden heb. Eens kijken of ik hem ook eens op de beschreven manier kan te