Rondje Gennep – Arcen


Bekijk een uitgebreider overzicht op de Strava website
Totaal: 122 km
Duur: 4:06:08
Gemiddeld: 29,7 km/uur (met autopause)
Gemiddelde trapfrequentie: 84 omwentelingen per minuut
Gemiddelde hartslag: 145 slagen per minuut
Weer: 17°C-30°C, Droog, beetje wind uit het oosten
Omstandigheden: Heerlijk koel bij de start, al snel warm. Lekker fietsweer.
Gereden met: de Ridley Fenix Classic

Het rondje Gennep – Arcen was niet helemaal nieuw. Ik had de korte versie Gennep – Bergen (103 km) in mei gefietst. De langere versie Gennep – Arcen (119 km). Voor vandaag had ik 2 dingen gewijzigd: het stukje fietspad voor Arcen in een poging het slechte deel te vermijden (niet gelukt, maar wel minder van het slechte pad gevolgd) én ik had een paar kilometer aan de route toegevoegd om tot net boven de 120 km uit te komen.

Er stond een beetje wind vanuit het oosten (kracht 2) en dan is dit een best leuke route met veel noord-zuid stukken waardoor je niet de wind pal op kop hebt en een mooi stukje richting het westen op het einde. Daar kwam bij dat mijn doel voor deze week 350 km was en met de tocht van vandaag zou ik dat doel halen, de teller tikte daardoor 365 km aan. De komende weken zal dat (o.a. door de vakantie) beduidend minder zijn. Dus dat mocht vandaag ook wel.

Ik was vroeg op pad, of eigenlijk, normale tijd, kwart voor 8. Dat is een stuk later dan de dagen dat ik naar Nijmegen fietste, maar ja, het is tenslotte weekend. Met 17°C was het heerlijk weer. Het warmde redelijk snel op, het enige wat ik daar eigenlijk van merkte was dat mijn twee bidons wat sneller leeg raakten. Voor het overige ging het lekker. Ik zie het ook aan het grote aantal PR’s dat ik vandaag op deze route gereden heb. Het was een kwestie van rustig starten en langzaam opbouwen. Pauze in Arcen waar het al heel erg druk was.

Tip: de aardbeienvlaai met slagroom is aan te bevelen, het aardbeiengebak (zie foto) is niet zo’n succes. Na een korte pauze weer door voor de laatste 45 kilometer met voornamelijk een briesje in de rug.

Ik had de 30 km/uur gemiddeld willen halen, maar dat zat er net niet in. De Garmin bleef steken op 29.8 km/uur gemiddeld, Strava haalt daar zoals altijd nog 0,1 km/uur vanaf, dus 29.7 km/uur. Maakt ook niet uit. Het betekent ook dat ik de eerste 2.000 km van dit jaar er weer op heb zitten. Niet gek als je bedenkt dat, op 76 km in april na, dit allemaal gefietst is in de maanden mei, juni en deze eerste twee weken van juli. De komende weken zullen het vanwege vakantie (dan gaat de fiets niet mee) wat minder kilometers zijn, maar als augustus en september zo mooi blijven als het jaar tot nu toe was, dan komt er nog wel wat bij.

Doelen op dit gebied heb ik niet veel, geen grootse toertochten, bergritten etc. in de planning. Mijn fietsconditie van 5 jaar geleden weer bereiken. Daar ben ik al tevreden mee. 🙂