Rusthartslag meten: Finger Pulse Oximeter

Finger Pulse Oximeter
Finger Pulse Oximeter

Een van de nadelen van het trainen met een hartslagmeter is dat je om de bijbehorende zones te berekenen een aantal kengetallen nodig hebt die niet altijd even gemakkelijk te bepalen zijn. Zo ook als het gaat om je rusthartslag. Die zou je ’s ochtend vroeg moeten meten, direct bij het wakker worden, maar zonder dat je teveel doet omdat je hartslag dan alweer omhoog gaat.

Op het sportblog van Maarten Schreuder kwam ik een review tegen van een klein apparaatje, de Finger Pulse Oximeter. Het is een soort wasknijper die je op je vinger zet en die dan je hartslag en je SpO2-waarde aangeeft. Het gaat mij dus om die eerste bij rust.
Het voordeel van de Finger Puls Oximeter is dat je hem naast je bed kunt hebben liggen en zonder veel gedoe (even open knijpen, je vinger er in, op knopje duwen en even rustig blijven liggen) je rusthartslag kunt meten.

Maarten was er positief over in zijn bericht en hij was voor €27,65 (incl. verzendkosten) vanuit Amazon.co.uk te bestellen. Hij werd razendsnel geleverd, op woensdag besteld en vandaag al in huis. Ik ga de komende dagen ’s ochtends aan het meten. Eens kijken hoe het er met mijn rusthartslag voor staat.